De 22/23 Burton Snowboards, getest door The Old Man!

Wij zijn alvast voor jullie naar Oostenrijk gegaan om alle mooie nieuwe boardjes van Burton te testen.

Lees hieronder onze bevindingen. (Volgorde is willekeurig)

1. BURTON CARTOGRAPHER DIRECTIONAL CAMBER SNOWBOARD

Beschrijving door testrider Harry

Wat een board! De verassing van de test. Heerlijk directional camber board. Vriendelijk board maar met veel gevoel en controle. Ondaks dat er geen carbon in zit kan hij behoorlijk hoge snelheden aan. Er bestaat naar mijn idee niet een beter board voor deze prijs. Allround Freeride board voor piste en off-piste. De kleine broer van de Hometown Hero.


Beschrijving door testrider Renzo

Surfen op de berg. Dit is het board waar het mee kan. Door zijn flex heerlijk voor off-piste, maar alsnog is 't plankje stabiel genoeg om de piste mee te carven.

 
Beschrijving door testrider Lieve

Heerlijk allround board! Lekker speels en kan in principe overal op de berg gebruikt worden. Door toevoeging van carbon heeft ook de gevorderde boarder plezier van de FeelGood.

Beschrijving door testrider Sander

De Free Thinker! Het woord free zegt het. Ik ben zo vrij als maar kan op dit board. Ik kan de lucht in, en ik kan freeriden. Geschikt voor de wat gevorderde boarder. Speelsere Camber dan de rest van de collectie. Lekker vliegen! Kijk maar naar het plaatje.

 Beschrijving door Testrider Rene

Lekker speels boardje voor in het park. Volledig twin, lekker flexy. Wil je hem ook voor de piste gebruiken, neem dan een maatje groter ivm softe flex. Alsnog veel controle door de Camber.

 
5. BURTON BLOSSOM CAMBER SNOWBOARD

Beschrijving door testrider Renzo

Stevig freestyle board. Zeker geschikt voor het hogere spring- en vliegwerk. Eventueel goed voor de halfpipe. Door toevoeging carbon I-beam meer rust op hoge snelheid en veel pop bij pressure release.

 

6. BURTON MEN'S NAME DROPPPER PUREPOP CAMBER SNOWBOARD

Beschrijving door Testrider Marlon:

It's all about fun! Erg speels door de Purepop Camber in combi met de zachte lengteflex. Heeft ook nog eens goede grip. Veel plezier! Kijk maar naar de foto.

 


6. BURTON FT HOMETOWN HERO DIRECTIONAL CAMBER SNOWBOARD

Beschrijving door Testrider Harry

Mijn favoriet. Vorige seizoenen bleek al hoe goed dit directional camber board is voor de betere snowboarder. Grip, power, controle zowel op de piste als daar buiten. Je kan zo ongelofelijk hard op dit board zonder de controle te verliezen. Ideaal voor de ervaren snowboarder die een allround Freerider zoekt. Ook goed als alternatief voor de oude Custom X of Custom rijder die niet of nauwelijks meer switch rijd. Door zijn tapered shape maakt hij makkelijk zijn boachten op zowel hoge als lage snelheid. De carbon highlights geven hem ook veel dynamiek. Absoluut top board!

 
7. BURTON MEN'S CUSTOM SNOWBOARD (CAMBER AND FLYING V)

Beschrijving door testrider Harry

De Custom is een heerlijke allrounder. Veel controle en grip met dit board. De Flying V variant doet het ook uitstekend buiten de piste. De nieuwe carbon highlights zorgen voor veel meer dynamiek dan de ouder Custom modellen. Toegankelijk board dat op je niveau kan rijden. Een top board. Camber geschikt voor pistes en freestyle op niveau. De FV allround voor de rijder op zoek naar een alleskunner in 1 board.

 

 
8. BURTON WOMEN'S YEASAYER FLYING V SNOWBOARD

Beschrijving door testrijder Lieve:

Het voelde alsof ik met dit board alles aan kon. Stukjes off-piste, lekker carven en een jumpje hier en en daar ging allemaal perfect. Verder werd ik ook niet snel afgestraft als ik een foutje maakte.
9. BURTON MEN'S CUSTOM X CAMBER SNOWBOARD

Beschrijving door testrider Harry:

Ik ken de Custom X al een tijd. De nieuwe Custom X is niet veel anders dan de afgelopen jaren. Het blijft een knalbak. Veel grip, power, pop en agressiviteit. Door de vele carbon die er in zit komt hij pas tot zijn recht op snelheid. Off piste minder ideaal. De stijve neus graaft zich snel in de diepe sneeuw in. Ideaal om op pistes gesneden bochten te maken en of hoog niveau freestyle te rijden in een half pipe of big air.

 

10. BURTON MEN'S FLIGHT ATTENDANT DIRECTIONAL CAMBER SNOWBOARD

Beschrijving door Testrider Harry:

Een van de vele populaire directional camber board. Rijd goed op pistes en op snelheid in grotere poedervelden. Door de klassieke carbon I beam een uitstekend board voor de boarder met ervaring die gecontroleerde bochten wil maken.

 

11. BURTON MEN'S PROCESS SNOWBOARD (PUREPOP. CAMBER/FLYING V)

Beschrijving door testrider Rene: 

Dynamisch onder de voeten door het Camber profiel! Maar stuurt vriendelijk door de lichte rocker in de nose en tail. Dit geeft ook lekker wat extra float en ruimte voor freestyle.

 

 

Je hebt je succesvol ingeschreven!
This email has been registered