5 tips voor de Nederlandse Surfer 🏄‍♂️🇳🇱 – The Old Man Boardsports
Currency
Language
5 tips voor de Nederlandse Surfer 🏄‍♂️🇳🇱

Laten we eerlijk zijn, als Golfsurfer in Nederland heb je het niet makkelijk. Zo zijn er op het ene moment (voor Nederlandse begrippen) hele goede golven. Zo word je op het andere moment weer afgestraft met 3 weken flatness. Mega irritant, is iedere surfer je laatste (volgens jou) sicke turn alweer vergeten.

Nou, The Old Man denkt met je mee. Wij hebben 5 tips voor jou op een rijtje gezet om je Nederlandse Golfsurfleven makkelijker te maken.

Tip 1. Maak het jezelf niet te moeilijk. Koop een groter board. 🏄‍♂️

We begrijpen het, je gaat een keer naar Bali en je ziet iedereen daar mega goed surfen op een shortboard ter grootte van een kroepoek. Jij denkt, als zij het kunnen op zo'n board, dan kan ik het ook.

Misschien dat het op Bali lukte, maar in Nederland zijn er zoveel minder golven dat je gewoon op een lekker groot board wil surfen. Hierdoor pak je lekker veel golven. Vergeet niet, meer golven = meer plezier. Maak het jezelf niet te moeilijk. Koop een groter board. 🌊

Tip 2. Stop met surfen. (Grapje). Surf zo vaak als het lukt. 🔄🌊

Vanwege de weinige golven is de leercurve voor het surfen in Nederland erg lang. Hierom is het noodzaak om zo vaak te gaan als het lukt.

Zijn er golven maar moet je werken? Overleg met je baas dat je liever in de avond werkt ipv overdag. Of fake een keelontsteking, doe ik ook altijd. 😷

Goeie surf? Maar ook een afspraak met de schoonfamilie? Helaas, je moet overuren draaien. Potverdikkie nou sorry schoonmoeder! 😅

Wees niet bang om excuses te verzinnen, en ga zo veel mogelijk surfen.

Tip 3. Investeer in goede gear. 🛒🏄‍♂️

Aangezien het surfen in Nederland niet van een leien dakje gaat, is het lekker als je over een beetje goed materiaal beschikt. Denk aan een wetsuit dat niet zo stug is, een leash die niet zo lomp is of een lekker licht surfboard. Maakt het gewoon net allemaal wat makkelijker, dus leuker.

Laat ik nou net een plek kennen die dat allemaal onder 1 dak heeft;)

Tip 4. Abonneer je op forecasts. 📱🔍

Vind je het lastig om te plannen wanneer je moet gaan surfen? Met alleen je zintuigen is dat ook niet zo makkelijk. Abonneer je daarom op platformen als Goede Golven of Windguru. Hierdoor kun je gemakkelijk zien wanneer welke surfcondities plaats gaan vinden.

Tip 5. Koop een (waterdichte) omkleedponcho. 🧥🌧️

Omkleden op de parkeerplaats bij een Nederlandse surfspot is niet voor mensen die van suiker gemaakt zijn. Letterlijk, het regent namelijk de hele tijd.

Om het jezelf comfortabeler te maken adviseren wij de Wave Hawaii Storm omkleedjassen. Deze zijn lekker zacht van binnen, en waterdicht van buiten. Alsof je tijdens het omkleden in een zijdezacht bedje ligt te liggen.

Deze zijn ook nog eens lekker fashionable voor tijdens jouw rondje Vondel.

We hopen dat je wat hebt aan onze tips. Heb je nou behoefte aan meer advies? Kom dan langs bij onze winkels, hier kunnen we je in geur en kleur vertellen over alles dat de Nederlandse surfwereld te bieden heeft.

Happy Shreddings! 🤙