Snowboard / Ski Waxen & Slijpen - Amsterdam – The Old Man Boardsports

Gratis verzending vanaf €60!

Start your plan at The Old Man!

Valuta
Taal

Professioneel Snowboard- & Skionderhoud bij The Old Man Amsterdam

Een gloednieuw snowboard of een paar ski’s zijn vanuit de fabriek ready to go. De kanten zijn scherp en de base is gewaxt. Na je eerste wintersport zal je je nieuwe aanwinst moeten onderhouden. Met een onderhoudsbeurt bij The Old Man, zorgen we dat jouw wintersport materiaal weer optimaal kantengrip, draaigemak en glijvermogen heeft. Door goed onderhoud zal het ook langer mee gaan!

Wat kost het waxen / slijpen / polijsten:

Alleen waxen + polijsten: € 22,50,-

Normale beurt: € 34,95
(voorslijpen belag + structuur aanbrengen + staalkanten slijpen + hot waxen + polijsten), 

Grote Beurt:
 vanaf € 47,50
(Alles normale beurt + reparatie), 

Extra Reparatie/Afstellen Binding Ski's: vanaf € 15,-, 

Ons personeel zal ter plekke beoordelen wat voor een onderhoud er nodig is. Betalen is mogelijk in de winkel.

Waar, hoe en wanneer breng ik mijn materiaal?

Waar:

Uw materiaal kunt u inleveren bij een van onze winkels. Hier kunt u vervolgens ook het materiaal ophalen.

Hoe:

Al het materiaal dient zonder tas en accessoires ingeleverd te worden. Snowboards worden ingenomen zonder bindingen. Deze kunnen wij ter plaatse voor u verwijderen en eventueel bij afhalen weer voor u monteren.

Wanneer:

Afhankelijk van de condities tijdens de wintersport, is het raadzaam om na ongeveer een week onderhoud te laten doen. Wanneer er alleen maar door verse sneeuw gegleden is, hebben de staalkanten minder geleden dan met ijzige condities. Aan het eind van het seizoen met warmere temperaturen, is de sneeuw veel natter en zuigt veel meer aan de base. Dan kan het zelfs zijn dat na een aantal dagen een nieuwe waxlaag aan te raden is.

Is de base wit uitgeslagen, dan duidt dit op uitdroging van het belag. Geen grip meer met ijzige condities en verschillende bindingposities (bij een snowboard) geprobeerd, dan is onderhoud nodig! 

How does the magic happen?

Onze zeer ervaren onderhoudsexperts werken met apparatuur van Wintersteiger. Voor onderhoud van het belag en slijpen van de staalkanten, is er gekozen voor een semi-automaat. De consistentie van een full-automaat gecombineerd met waar nodig een handmatige finishing touch. Best of both worlds!

De Waxjet wordt gebruikt voor het hot waxen. Met behulp van dit apparaat wordt een gelijkmatige waxlaag aangebracht terwijl het belag tegelijk wordt verwarmd. Door dit proces kan het belag de meeste wax opnemen. Vervolgens wordt het belag gepolijst voor een super glad resultaat.

Waarom wij onderhoud zelf doen?

Waar veel winkels er voor kiezen om het onderhoud uit te besteden, kiest The Old Man er voor om het zelf te doen. Hierdoor hebben we zelf de controle over de kwaliteit en is de retourtijd een stuk korter. Sinds jaar en dag werd het onderhoud bij The Old Man Centrum gedaan. Met de komst van ons filiaal The Old Man South in 2016, is er een werkplaats gecreëerd om de kwaliteit naar een nog hoger niveau te brengen. Dus word je op een vlak pad of ijzige piste voorbij gegleden, grote kans dat ze bij ons zijn geweest!